2018 Ein gooje zaak

Met de titel “Ein gooje zaak” (Een goede zaak) wordt de nieuwe voorstelling van sociëteit “DE FLARUSSEN” in november en december 2018 aangekondigd. De titel duidt niet alleen op het bedrijf waarover het gaat, maar ook over datgene wat er zich op deze vrijdag uit de geschiedenis van dit bedrijf gaat afspelen. Het schrijvers-collectief van de Flarussen heeft voor het draaiboek gezorgd en de voorstelling weer van een aantal liedjes voorzien. Het draait allemaal om één gekozen dag uit het leven binnen een bedrijf van ijzerwaren en toebehoren. Wel een
dag waarin van alles gaat gebeuren, hetgeen voor de meeste “een goede zaak” is, echter niet voor iedereen.
Weer is gebruik gemaakt van herkenbare situaties en personages, waar de toeschouwer zich al dan niet in kan en mag herkennen. Kantoor, winkel, magazijn en kantine zijn plaatsen waar de verschillende scenes zich afspelen. Onder leiding van Paula Nelissen, de regisseusse, zijn de spelers al vanaf maart jl. aan het repeteren en zijn de decorbouwers al bezig de voorstelling van de nodige achtergronden te voorzien.
Tot aan de première op vrijdag 23 november zal weer een enorm beroep worden gedaan op vrije tijd en energie van de spelende, bouwende en muzikale kwaliteiten van de Flarussen.
De resterende voorstellingen zullen plaatsvinden op zaterdag 24, zondag 25 (matinee 14.30 uur) , woensdag 28, donderdag 29, vrijdag 30 november en zaterdag 1 december is de laatste voorstelling. Dit alles natuurlijk zoals gebruikelijk in ’t Raodhoes in Blerick. De Blerickse gemeenschap kan zich weer opmaken voor een avondje puur vermaak. De eerste reacties van bestuur, spelers en regie zijn veelbelovend, zorg dus tijdig voor kaarten want de Flarussen verwachten weer iedere avond een uitverkocht huis.

Ook dit jaar worden de spelers ondersteund door een lokaal koor, en dit jaar is dat Doeën Beejein, deze a capella zanggroep o.l.v. Carina Corbeek, gestart in 2010, bestaat uit 24 zangers en zangeressen. Hun repertoire bestaat uit bekende melodieën en voornamelijk film en -popmuziek en dan voorzien van venlose teksten, wij verheugen ons op de samenwerking met dit mooie koor

” Doeën Beejein”

“Ein gooje zaak”

geschreve door Peter Jansen, Marc Peters, Rien Meijer en Wil Coopmans

Liedjes: Peter Jansen & Marc Peters

Regie: Paula Nelissen

Regie-assistente: Carla Nijzink

Vormgeving: Wil Coopmans

Productie-leiding: Gerard Gielen

Foto’s: Sjaak Francken

Media : John Janssen

Vlogs : Lisa Peters (presentatie) & John Janssen (editing)