jury rapport 2014

In 2014 hebbe weej ôs aangemeld veur ein beoordeiling door ut LFA wao weej lid van zien met de intentie um ut sjurie-rapport te gebroeke um dao vuul van te liére

heejonder ein gedeilte oet ut sjurierapport

Wat een Spektakel! De avond wordt ingeluid met de boodschap dat er wordt gelachen vanavond. Dit kan een gevaarlijke boodschap zijn omdat je verwachtingen creëert. Maar jullie hebben deze verwachtingen waargemaakt. Het publiek heeft veel en smakelijk gelachen.

Mijn complimenten voor de decorbouwers en kostuummakers. Het was groots en tot in de puntjes verzorgd.
Een prachtig beginbeeld waar meteen duidelijk is dat deze voorstelling mooi verzorgd is en waaraan veel aandacht is besteed. Het gedetailleerde decor dat de straat weergeeft, een grote groep spelers die begint te zingen en wordt ondersteund door een band, ze nemen je meteen mee in het verhaal van het Tuindorp.

Jullie hebben als groep een goede spelenergie en dit wordt overgebracht op het publiek.

Eenmaal vertrokken wordt snel duidelijk dat jullie de personages goed verkend hebben, Dit komt in jullie spel naar voren doordat ieder personage zijn eigen karakteristieke lichaamshouding heeft, eigen stemgebruik en bewegingen. Jullie zijn ook rolvast op een paar slippertjes na. Dit zorgt ervoor dat ik als kijker de personages ga geloven en kan meeleven met zijn of haar keuzes.

De karakters zijn goed gekozen. Ze geven een reëel beeld van verschillende identiteiten in een buurt. Ook geven ze veel spelmogelijkheden omdat ieder anders denkt en handelt. Dit zorgt vaak voor ludieke opmerkingen en acties. Speciaal wil ik Lies complimenteren met haar rol. Zij speelt haar personage ror in de puntjes uit. Ze speelt rolvast. Ze weet duidelijk wie Lies is, hoe zij zich verhoudt tot anderen en met welk doel ze speelt.

Ook wil ik Sjaak even uitlichten. De manier waarop hij de stotteraar neerzet is heel mooi. Hij houdt dit tot aan het einde van het stuk vast, zowel als hij tekst heeft en op de voorgrond staat, als wanneer hij op de achtergrond zich in stil spel begeeft.

Ik was onder de indruk van de grote groepsscènes. Jullie hebben als groep een waarachtige wijk/dorp weten neer te zetten. Ook heb ik erg genoten van de carnavalsscènes in de kroeg en de optocht. Ik kreeg de sfeer helemaal mee!
Heel knap om met zoveel mensen op het toneel, het zo scherp en helder te houden.

Het juryrapport is bijna te klein om alles op te noemen wat ik gezien heb. Ik heb in ieder geval erg genoten en wil jullie hiervoor bedanken. Er heerst een groot enthousiasme bij de spelers en de organisatie. Dit zorgt voor een mooi resultaat.

Heel graag kom ik de volgende voorstelling weer.

Iris van Ingen Schenau.